Is het Beatrix College de plek waar je ervaringen voor het leven gaat maken? Ontdek het zelf!

DATA VOORLICHTING, OPEN DAG EN MEELOOPMIDDAGEN

Alle voorlichtingsactiviteiten zijn onder voorbehoud van mogelijkheden i.v.m. maatregelen corona

ONLINE VOORLICHTINGSPORTAL

Klik hier voor een interactieve pagina met alle mogelijke informatie over de school, door medewerkers en vooral leerlingen!

OPEN DAG: Zaterdag 3 februari 2024
De open dag van het Beatrix College is op zaterdag 3 februari 2024.

MEELOOPMIDDAGEN GROEP 8
zie de pagina meeloopmiddagen

VOORLICHTINGSAVONDEN OUDERS/VERZORGERS LEERLINGEN GROEP 7 EN GROEP 8

Sinds vorig schooljaar organiseren de VO-scholen in Tilburg op de eigen school een of meerdere voorlichtingsavonden (in plaats van de eerdere regiovoorlichtingen). Op dit moment staan er geen voorlichtingsavonden gepland. Zodra dit wel zo is kunt u deze uiteraard direct hier terugvinden.

TALENTUM

Denk je een vwo-advies te krijgen? Heb je behoefte aan extra uitdaging? Bespreek dit dan eens met je meester of juf. Hij of zij weet hoe je je aan kunt melden voor Talentum!

  • Start: data volgen
  • 10 weken lang één ochtend in de week
  • ongeveer 20 leerlingen in een groep.

Iris, 1 tta, is blij dat ze heeft meegedaan:  “Het was een leuk, afwisselend programma met mythologie, techniek en iets creatiefs. Vooral mythologie sprak me aan, daar hadden we op de basisschool nog niks mee gedaan. Je ging zelf informatie opzoeken over een mythologisch figuur. Ik had Wodan uitgekozen, de god van de donder en bliksem. Het was leuk om het zelf uit te zoeken zonder dat het allemaal al in een boek stond. De lerares, die heel aardig was, liet ons ook de school zien en bracht ons naar de mediatheek. Daardoor kende ik de school al goed toen ik hier in de brugklas kwam, dat vond ik wel fijn.

ERVARINGEN VOOR HET LEVEN

Niemand kan beter vertellen hoe het is op het Beatrix College dan onze leerlingen…

Sophie, 1 havo/atheneum over de Meeloopmiddag: “Levensbeschouwing en biologie, wat zijn dát nou weer voor stomme vakken, dacht ik. Ik had al bijna spijt dat ik me had aangemeld. Anderen gingen tekenen of sporten of geschiedenis doen, dat leek me veel leuker. Maar ik had het helemaal mis. De leraren waren zo gezellig en de lessen waren voorbij voor ik het in de gaten had.”

Isra, 4 vmbo-tl over het Beatrix College: “Durf te kiezen voor wat voor jou belangrijk is. Dit is een heel sociale school, je zult merken dat het altijd oké is, wat je ook kiest. Wees zelf ook open en nieuwsgierig. Stel vragen en heb niet meteen een oordeel. Ik ben heel blij dat anderen tegen mij ook altijd zo open en vriendelijk zijn geweest.”

Bekijk alle verhalen van onze leerlingen én docenten.