ALS JE WILT DAT IEMAND JE LEERT LEREN

Als het je niet meteen lukt goede cijfers te halen betekent dat lang niet altijd dat school ‘te moeilijk’ is voor je. Wat op de basisschool vanzelf ging, kan op de middelbare school extra aandacht vragen. Misschien hoef je alleen maar te ontdekken hoe ‘leren’ eigenlijk moet. Hoe je op tijd begint voor een proefwerk – maar niet te vroeg zodat je sommige dingen weer vergeten bent als het zover is. Het kan even duren voor je kunt inschatten hoeveel tijd het je kost om wiskunde, die opdracht voor geschiedenis én dat boekverslag voor Nederlands op tijd af te hebben. En goede aantekeningen, hoe máák je die in vredesnaam?

De meeste van die vaardigheden leer je al doende, met vallen en opstaan. Je leert het van elkaar, van je docenten, van je mentor. En leraren houden er in het begin altijd rekening mee dat je nog even moet wennen.

Soms is er even iets meer nodig dan tijd om te wennen. Dan zijn er op het Beatrix College diverse mogelijkheden om extra leerhulp te vinden. Je mentor kan je altijd op de juiste weg zetten naar de mensen die erin gespecialiseerd zijn je verder te helpen om te ontdekken wat voor jou werkt.

Lees meer over leerlingbegeleiding en zorg.