Bij Beatrix Maatschappelijk Ondernemen (BMO) krijg je de kans om je in iets anders dan leren en cijfers en zo te verdiepen. Bij BMO onderneem je, op eigen initiatief en geheel zelfstandig, een ‘project met een maatschappelijk doel’. Dat kan van alles zijn. Je kunt het alleen doen of in een groepje. Je kunt het samen met één van de organisaties doen waarmee we al samenwerken – of zelf iets nieuws opstarten. Je kunt geld gaan inzamelen voor een goed doel, gaan wandelen met bewoners van een verzorgingshuis of een oplossing bedenken voor een maatschappelijk probleem en dat voorleggen aan de gemeenteraad. Je kunt er, uiteraard in overleg met je docenten, maximaal 75 verlofuren aan besteden. Een BMO-coach staat onderweg paraat voor tips, raad en daad.

Je maakt je eigen keuzes en legt zelf contacten buiten de school, ondersteund en geadviseerd door de coach. Het belangrijkste is dat je zelf ontdekt en leert door te doen. Zo wordt niet alleen de maatschappij er een beetje beter van, maar jij ook.

De samenwerking met maatschappelijke partners is voor onze school een grote toegevoegde waarde. Via onze leerlingen steunen we initiatieven en organisaties die de wereld mooier maken. In toenemende mate ontwerpen we nieuwe activiteiten (‘moonshots‘) samen met onze partners. Interesse? Neem contact op!

(Het Beatrix College won in 2016 de Brabantse Onderwijsprijs met Beatrix Maatschappelijk Ondernemen. Daar zijn we stiekem natuurlijk best een beetje trots op…)