Toelating

Basisschooladvies voor gemengde en theoretische leerweg of basisschooladvies tl/havo.

tl/havo brugklas – en dan kiezen

Het eerste jaar zit je in een brugklas met andere leerlingen met een tl/havo-advies. Aan het eind van dat jaar bekijken we samen wat je gaat doen. Dat hangt van een heleboel dingen af. Vind je de kennisvakken interessant? Wil je er zoveel mogelijk volgen? Wil je meedoen aan de vele plusprogramma’s die er zijn, buiten de lessen om? Heb je wat extra hulp of begeleiding nodig? Wat zijn je dromen voor de toekomst? Wie jij bent en hoe je bent is van grote invloed.

Vakken

In de brugklas krijg je de volgende vakken:

Nederlands | Engels |wiskunde |lichamelijke opvoeding | tekenen/handvaardigheid | techniek | geschiedenis | aardrijkskunde | Frans | Duits | burgerschap | biologie | muziek | mentorles.

COMBITRAJECT TL + HAVO

Wil je graag je havodiploma halen? Maar past vmbo-tl in eerste instantie beter bij je? Denk dan eens aan dit traject. Je begint met toewerken naar je tl-diploma. Ondertussen bereiden we je goed voor op de overstap naar de havo. Bijvoorbeeld doordat je in acht vakken examen doet en de juiste vakken in je pakket neemt. Verderop in het traject gaan we samen met jou bepalen of je eerst je tl-diploma haalt, of dat je toch direct voorsorteert op je havodiploma. Als je kunt en wilt kun je het hele traject in vijf jaar doen in plaats van zes.

HAAL JE TL-DIPLOMA BIJ 5M

Nieuw is dat je je hele tl-opleiding binnen 5M kunt doen. Je hoeft niet meer over te stappen van de derde klas in 5M naar een reguliere 4tl-klas. Je haalt bij 5M hetzelfde tl-diploma als via een reguliere tl-opleiding, maar de weg erheen is anders. Lees meer info over 5M

EERDER EXAMEN DOEN IN ÉÉN OF MEER VAKKEN

Het Beatrix College maakt de opleiding steeds meer op maat voor elke individuele leerling. Leerlingen die dit kunnen en willen krijgen bijvoorbeeld de gelegenheid om een jaar eerder eindexamen te doen in één of meer vakken. Eder (4 tl, 2019) deed aan het eind van de derde klas examen in Engels – en slaagde glansrijk. De tijd die ze in 4-tl over heeft omdat ze geen Engelse les meer hoeft te volgen voor tl vult ze in met lessen Engels op het hogere Cambridge-niveau. “Nieuwe dingen leren geeft me een kick. Het gevoel ‘dit kan ik ook’ en ‘dit weet ik nu ook’ is heerlijk”, vertelt Eder.

EXAMEN DOEN OP EEN HOGER NIVEAU

Het is ook mogelijk om in één of meer vakken examen te doen op een hoger niveau. Op je tl-diploma staat dan vermeld welke vakken je op havo- of misschien zelfs vwo-niveau hebt afgerond.

Lees hier meer over wat Onderwijs op Maat voor jou kan betekenen.

Je kunt hier alle kanten mee op

Je krijgt een heel brede opleiding waar je straks nog alle kanten mee op kunt. Met je diploma kun je naar het mbo (niveau 3 of 4) of de havo.

BANNERLEERLINGEN

Elk jaar kiezen we bij vmbo-tl drie ‘Bannerkids’. Vierdeklassers die op de een of andere manier uitblinken en daardoor andere leerlingen, ouders en docenten inspireren. Sommige hebben uitzonderlijke schoolprestaties geleverd, anderen vallen op vanwege heel andere talenten. Ze staan bijvoorbeeld altijd klaar om een ander te helpen, weten ondanks tegenslag positief te blijven, zijn ontzettende doorzetters of weten met hun gevoel voor humor de sfeer en de energie in de klas altijd een fijne draai te geven. De Bannerkids worden bij de diploma-uitreiking bekend gemaakt. Een banner met hun naam en foto hangt een jaar lang op school – en ze krijgen zelf ook een exemplaar mee naar huis. Eeuwige roem verzekerd!

Anouk was Bannerleerling vanwege haar motto ‘Laat je nooit vertellen dat je iets niet kunt’. Lees hier haar verhaal.