Een website is ook maar een website. Overweeg je te kiezen voor het Beatrix College? Of wil je ons eerst wat beter leren kennen? Kom dan naar een van onze meeloopmiddagen. Dan krijg je in een kleine groep een rondleiding door de school, je kunt je vragen stellen aan leerlingen en docenten en je volgt een paar korte lessen. Welke dat zijn is een verrassing. Het zijn in ieder geval niet altijd de standaardstudievakken waar je terecht komt.

Schrijf nu hier in voor onze regulier en TTO meeloopmiddagen!

Schrijf hier in voor de meeloopmiddagen van 5M Anders Leren!

Schrijf hier in voor de 5M Experience van 5M Anders Leren!

Heel veel leerlingen gingen je al voor. Misschien heb je iets aan hun ervaringen:

Rick, 1 tl/havo: “Bij een andere school zeiden ze keihard tegen me: ‘Kom jij uit Molenschot? Jij hoort hier helemaal niet!’ Beetje raar. Hier vond ik het meteen gezellig. Iemand heette mij welkom en gaf me een programma voor de middag. Tijdens de lessen deden we Kahoot-kwisjes om je kennis te testen. Volgens mij zat er een fout in een van de vragen, maar dat maakt voor het verhaal niet uit.”

Sophie, 1 havo/atheneum: “Levensbeschouwing en biologie, wat zijn dát nou weer voor stomme vakken, dacht ik. Ik had al bijna spijt dat ik me had aangemeld. Anderen gingen tekenen of sporten of geschiedenis doen, dat leek me veel leuker. Maar ik had het helemaal mis. De leraren waren zo gezellig en de lessen waren voorbij voor ik het in de gaten had.”

Kawtar, 1 tl/havo: “Ik heb ook andere meeloopmiddagen gedaan. Kwam ik in zo’n school, net een ziekenhuis! Vreselijk. Ze zeiden tegen me dat ik gewoon bij de lessen binnen kon lopen die ik interessant vond. Maar omdat ik geen goede plattegrond had en geen programma, kon ik die lessen natuurlijk niet vinden. Hier op het Beatrix was er echt een leuk programma gemaakt dat ik met een groepje anderen volgde. Mijn broer, die hier ook op school zit, had al gezegd dat de docenten streng, maar heel aardig zijn. Dat merkte ik die middag ook. Ik vond het leuk dat de docenten echt een praatje met ons maakten, dat ze ons veel vragen stelden.”

Jasmijn, 1 tl/havo:  “Het is maar een middag, maar je krijgt wel een goede indruk. De sfeer die er toen was, is er altijd. Als je niet zit op te letten wordt de leraar boos. Maar verder zijn ze heel aardig en maken ze grapjes met je. Ik heb tijdens de meeloopmiddag Aardrijkskunde en Engels gevolgd. Ik vond de lessen wel oké, ik vond het vooral fijn dat ik me thuis voelde. En dat er echt bedacht was wat we zouden gaan doen.”

Tijn, 1 havo/atheneum: “In de zomer zijn we van Breda naar Tilburg verhuisd, maar we wisten vooraf niet of dat door zou gaan. Dus ben ik in Breda én Tilburg naar meeloopdagen geweest. Ik had twee fijne scholen gevonden die wel een beetje op elkaar lijken. Groot, maar met aandacht voor jou. Ik vond het hier heel fijn te horen dat je met de brugklassen in hetzelfde gebouw zit. Tijdens de meeloopmiddag heb ik onder meer getekend. Ik kon dat niet echt, maar de lerares liet me zien hoe ik met mijn potlood licht en donker kon tekenen. Daar werd mijn tekening meteen veel mooier van.”

Ik wil nog meer verhalen over het Beatrix College lezen