TOELATING

Basisschooladvies voor havo/vwo of vwo.

BRUGKLAS HAVO/ATHENEUM

Kies je voor de gecombineerde brugklas havo/atheneum? Tijdens je eerste jaar bekijken we samen wat je hierna gaat doen: verder op het atheneum? Of blijkt havo toch beter bij je te passen? Dat hangt af van je schoolprestaties, maar net zo zeer van je interesse in leren en andere onderwerpen, je dromen en plannen voor de toekomst en hoe je in je vel zit.

Brugklas havo/vwo

Atheneum+

Bij Atheneum+ draait het niet alleen om uitdagender te zijn, maar vooral om je nieuwsgierigheid te prikkelen! Je volgt alle vakken op VWO-niveau, maar dat is nog maar het begin. Denk aan vakken zoals: Talentum, LEF(levensbeschouwing, ethiek en filosofie), Wetenschap en Techniek, en Pr & Communicatie die je horizon verbreden. Lastiger? Nee, eerder uitdagender. Extra tijd? Niet echt. In het eerste jaar volg je gewoon alle vakken volgens het reguliere rooster zonder extra tijd. Vanaf het tweede jaar maak je een keuze tussen Wetenschap en Techniek en Talentum.

Traditionele vakken op de middelbare school hebben vaak een vast stramien. Je moet over een paar jaar examen doen en alles is al uitgestippeld – wat je wanneer moet leren, en hoe je moet presteren.

Maar W&T en Talentum, die zijn anders. Hier betreed je nieuw terrein. Denk aan de pioniers, de uitvinders en de wetenschappers die ooit de weg bewandelden die jij nu bewandelt. Ze ontdekten het onbekende, vonden oplossingen voor onvoorstelbare problemen, en verbeterden ons leven op manieren waarvan we nu niet meer zonder kunnen.

In onze lessen stellen we voortdurend vragen: ‘Waarom is dit zo? Hoe werkt dat?’ We zijn nieuwsgierig van nature. Die nieuwsgierigheid is een kracht die ons aanzet tot leren en het is van cruciaal belang om die nieuwsgierigheid te voeden en te koesteren. Maar bij W&T en Talentum gaan we verder. We zoeken antwoorden op die vragen en we laten ons leiden door onze nieuwsgierigheid.

Bij W&T en Talentum werk je in groepen aan projecten die gebaseerd zijn op jullie eigen nieuwsgierigheid. Zo’n project kan maanden duren. Jullie presenteren en verdedigen jullie ideeën, stellen heldere doelen en werken onder begeleiding aan de realisatie van jullie projecten. Het is een reis vol ontdekkingen, creativiteit, en samenwerking, waarbij de wereld jullie klaslokaal is en de mogelijkheden eindeloos zijn!

EERDER EXAMEN DOEN IN ÉÉN OF MEER VAKKEN

Het Beatrix College maakt de opleiding steeds meer op maat voor elke individuele leerling. Leerlingen die dit kunnen en willen krijgen bijvoorbeeld de gelegenheid om een jaar eerder eindexamen te doen in één of meer vakken. Sophie (6 tta, 2019/2020) deed bijvoorbeeld aan het eind van de vijfde klas al eindexamen economie. “Ik vind het tof dat de school aandacht heeft voor leerlingen die het goed doen. Ook iemand als ik wil graag gestimuleerd en geïnspireerd worden om nog beter te worden.”

Lees hier meer over wat Onderwijs op Maat voor jou kan betekenen.

TWEETALIG ATHENEUM

Heb je een gecombineerd advies voor vwo? Denk dan ook eens aan tweetalig atheneum. Een uitdagende atheneum-opleiding met een heleboel extra’s, speciaal voor leerlingen die nieuwsgierig zijn, houden van doen, ondernemend zijn en zin hebben om andere landen en culturen te ontdekken. Heb je een talenknobbel en wil je heel goed Engels leren? En ben je bereid daar hard voor te werken? Dan past tt-atheneum misschien heel goed bij je.