ERVARINGEN VOOR HET LEVEN

Heb je enig idee hoe jouw toekomst eruitziet? Wij ook niet. Toch gaan we je voorbereiden op het leven straks, ná het Beatrix College. Hier doe je onmisbare kennis en ervaringen op voor je toekomst. Dat nemen we bij het Beatrix College heel serieus: als wij ons werk niet naar behoren doen, krijg jij geen eerlijke start.

We zien jou

Dus zijn onze docenten goed in hun werk: het overbrengen van kennis. Onze docenten herinneren zich nog dat ze zelf jong waren. En snappen dat je soms stevig afgeleid kunt zijn door persoonlijke omstandigheden. Ze weten hoe ze je daarbij kunnen helpen terwijl je intussen zo goed mogelijk je lessen kunt blijven volgen. Uiteindelijk wil je immers wel je eindexamen halen. Op het niveau dat je aankunt. Niet hoger, maar ook niet lager.

School kan nog interessanter

Onze docenten vinden onze leerlingen te gek (en onze leerlingen denken vaak hetzelfde over de docenten). Docenten zien het als je hen nodig hebt – en dan zijn ze er ook. In de komende jaren gaan we nog meer en nieuwe mogelijkheden inzetten om elke leerling Onderwijs op Maat te geven: leren op een manier die bij je past. We denken dat school daar nog een stuk interessanter van wordt. Als je moeite hebt met leren of leren niet zo leuk vindt. En ook als je graag studeert. Bekijk ons verhaal over Onderwijs op Maat als je hier meer over wilt weten.

Mooie cijfers én gelukkig zijn

In de loop van je tijd hier zorgen we er samen voor dat je weet wat je moet weten en kunnen om succesvol eindexamen te doen. We maken er ook een tijd vol belevenissen, ervaringen en herinneringen van. Een tijd waarin je hebt geleerd door te zetten, samen te werken, vrienden te maken, problemen op te lossen, jezelf van je beste kant te laten zien.

Want wiskunde en taal zijn harstikke goed en nuttig. Maar zonder sociale vaardigheden en wat zelfvertrouwen kom je er niet zo ver mee.