Wat is daar anders aan?

Bij 5M ‘Anders Leren’ is het niet altijd de docent die je vertelt wat en hoe en wanneer je dingen gaat leren. Dat bepaal je voor een groot deel zelf. Leren is hier een ontdekkingstocht die je samen met de andere leerlingen en de docenten onderneemt. Lees meer over de andere manier van lesgeven en huiswerk.

Nick over 5M: “5M is werken met een laptop, veel presenteren, je eigen beslissingen maken, reflecteren, zelfstandig werken… skills die je altijd en overal nodig hebt. Aan het begin van elke periode krijg je een takenlijst. Daar staat op wat je aan het eind af moet hebben en dat moet je dan gaan plannen. De eerste keren ontplofte ik in de laatste week van de periode van de stress. Want natuurlijk kwam ik er toen pas achter dat er nog héél veel af moest. De leraren laten dat gewoon gebeuren, omdat je daar het meest van leert. Daar hebben ze gelijk in. Mijn moeder vroeg zich in het begin af wat ik in vredesnaam bij 5M ging doen, aangezien plannen niet echt mijn sterkste kant was. Maar nu kan ik het en zie ik er ook het nut van in.

BRUGKLAS

In de brugklas van 5M zit je met tl, havo en vwo samen in dezelfde klas. Je werkt op je eigen basisniveau dat aansluit op het advies van de basisschool. Gedurende het jaar leren we je beter kennen en kunnen we samen zien wat het beste bij je past: tl, havo of vwo. Lees meer over het 2e, 3e en 4e jaar.

HAAL JE TL-DIPLOMA BIJ 5M

Nieuw is dat je je hele tl-opleiding binnen 5M kunt doen. Je hoeft niet meer over te stappen van de derde klas in 5M naar een reguliere 4tl-klas. Je haalt bij 5M hetzelfde tl-diploma als via een reguliere tl-opleiding maar de weg erheen is anders.

Past 5M bij jou?

Heb jij genoeg discipline om met de vrijheid binnen 5M om te gaan? Doe de zelfscan!