Laat je nooit vertellen dat je iets niet kunt.

Anouk van Gils

“Toen ik nog klein was werd bij mij een bindweefselziekte vastgesteld. De dokter zei dat ik niet kon sporten en dat ik niet kon leren schrijven. Dat moet je tegen mij dus niet zeggen. Ik ben juist gaan oefenen met schrijven en gaan dansen, omdat ik dat leuk vind. En ik zal er misschien nooit de allerbeste in worden, maar ik kan het wel en ik vind het zó gaaf om te doen.

“Doe altijd wat je gelukkig maakt, dat heb ik tot nu toe geleerd. Daarom zit ik nu op het ROC en hou ik me bezig met marketing en events. Straks wil ik daar een eigen bedrijf in te beginnen. Een goede carrière is belangrijk voor mij:  lekker bezig zijn, veel sociale contacten hebben. Het lijkt me heel gaaf om straks samen met anderen mooie evenementen te maken.

“Dat ik in 2017/2018 bannerleerling op het Beatrix was, vind ik supergaaf. Een verrassing ook. Misschien dat ze mij een goed voorbeeld vinden voor anderen omdat ik makkelijk vrienden maak en ook ontspannen met de docenten omging? Ik vond het leuk dat ze wel eens iets persoonlijks over zichzelf vertelden, of een  foto van hun kinderen lieten zien. Maar ze probeerden nooit onze vrienden te zijn, het bleven docenten.”

Anouk van Gils, in 2017 cum laude geslaagd voor vmbo-tl en bannerleerling 2017/2018
Bannerleerlingen zijn inspirerende uitblinkers, op allerlei terreinen, die een jaar lang op een grote poster in de aula hangen.