Ons ‘Zorg Light’-profiel

 

Iedereen heeft recht op het best mogelijke onderwijs. Dat je een beperking hebt mag geen beletsel zijn. Bij het Beatrix College zijn alle gebouwen voorzien van elektrisch bedienbare deuren. De gangen zijn breed genoeg voor elektrische rolstoelen. In alle gebouwen zit een mindervalidentoilet met douche en alarm. Er is een aparte ruimte voor BHV en EHBO. Er is een 888-procedure (telefonische interne 112) voor EHBO en calamiteiten. Wees welkom, kortom.

 

Onze docenten zijn opgeleid om ondersteuning te bieden bij lichte concentratieproblemen en bij ADHD, ADD en een bepaalde mate van symptomen die vallen binnen het autistisch spectrum. We hebben de middelen om het onderwijs toegankelijk te maken voor slechtziende en slechthorende leerlingen. Dat doen we allemaal onder de noemer ‘Zorg Light’.

 

Voor zwaardere zorg en ondersteuning zijn we niet toegerust. Wat wij als school bijvoorbeeld niet doen is medische verzorging, zoals het toedienen van medicijnen, hygiënische verzorging van een leerling zoals verschoning of begeleid toiletbezoek. Ook zijn er bij ons geen speciale ‘kleinere’ klassen. Daarnaast hebben wij geen LWOO (LeerWeg Ondersteunend Onderwijs)-licentie. Een LWOO-leerling kan dus helaas niet bij ons terecht.

 

Is extra (gespecialiseerde) ondersteuning nodig? Of vraag je je af of jouw zorgbehoefte past binnen het Beatrix College? Neem dan vóór aanmelding contact op met onze zorgcoördinator Rens van Heerbeek, rvheerbeek@beatrixcollege.nl of de directeur onderbouw Tom Heijnen, theijnen@beatrixcollege.nl. Zij zijn allebei bereikbaar onder nummer: 013-5711725.