Vrijwillige ouderbijdrage

Elke middelbare school krijgt van de overheid een budget om alles te betalen wat nodig is voor het schooljaar. Dit bedrag hangt af van het aantal leerlingen op school. Het is net genoeg op de basisdingen te regelen, maar voor extra activiteiten zoals uitjes en speciale projecten is er meer nodig. Daarom vragen wij, net al bijna alle andere scholen, een vrijwillige ouderbijdrage om dit te kunnen (blijven) doen.

Regulier onderwijs en 5M

Het bedrag van de vrijwillige ouderbijdrage is voor iedere leerling hetzelfde en is door de MR vastgesteld op €50 per leerling. Het is niet verplicht om het te betalen, maar als te weinig ouders meedoen, kunnen we sommige activiteiten helaas niet meer organiseren.

Wat doen we met de ouderbijdrage? 

Daarnaast zijn de schoolboeken gratis, die betaalt school. Maar sommige spullen moet je zelf aanschaffen, zoals woordenboeken, atlas, rekenmachine, laptop en schrijfwaren. Vooral in het eerste jaar kunnen die kosten wat hoger zijn, maar veel spullen kun je meerdere jaren gebruiken. Een overzicht van welke schoolspullen je per jaar nodig hebt vind je hier.

 

Tweetalig onderwijs

Voor het tweetalig onderwijs (TTO) geldt een hogere ouderbijdrage dan het regulier onderwijs. Dat komt omdat het ministerie van onderwijs dit programma wel stimuleert, maar niet financiert. Om alle extra’s van TTO mogelijk te maken, vragen we daarom een vrijwillige ouderbijdrage. Deze bijdrage is niet verplicht. Als er niet wordt betaald, mag een leerling gewoon meedoen aan alle activiteiten. De hoogte van deze bijdrage verschilt per leerjaar:

De juiste schoolspullen

Studeren gaat het beste met het juiste materiaal.
Wil je weten wat je nodig hebt en wat juist niet?

Lees hier wat je nodig hebt op school