Ons onderwijs

Op het Beatrix College werken we aan onderwijs op maat voor elke leerling, zodat je kunt leren op een manier die bij jou past. We geloven dat school daarmee leuker wordt, ook als leren je niet zo gemakkelijk afgaat. Het komt je motivatie ten goede als we zien waar je goed in bent en we je kunnen helpen waar dat nodig is.

Mogelijkheden na de basisschool

Op de basisschool krijgt iedere leerling een advies. Op basis van de tijd op de basisschool en de resultaten van je doorstroomtoets kun je je daarna op de middelbare school aanmelden voor een passende opleiding en niveau. Je kunt op het Beatrix College terecht vanaf een advies vmbo-g/tl tot en met een vwo-advies (met eventuele extra uitdaging). In onderstaande tabel zie je voor welke opleidingen je je kunt aanmelden na een bepaald basisschooladvies.

Onderwijs op maat

Op onze school helpen we leerlingen op weg naar een diploma en op weg naar volwassenheid. Omdat iedere leerling anders is bieden we onderwijs op maat en ondersteuning op verschillende manieren en binnen verschillende leerwegen.

Geen enkele leerling is gemiddeld. Iedere leerling is anders en uniek en heeft een andere manier van leren. Daarom bieden we onze leerlingen maatwerk. Al een aantal jaren zijn er meerdere leerlingen die door middel van maatwerk in staat zijn om versneld voor één of meerdere vakken eindexamen te doen, of een eindexamen van één of meerdere vakken op een hoger niveau te maken. We streven ernaar om onderwijs op maat steeds verder uit te breiden.

Vmbo-tl

Het vmbo is eigenlijk een klein schooltje binnen de school. Vanaf de tweede klas zit je als vmbo-leerling in gebouw D, samen met 350 andere vmbo-leerlingen en 25 docenten die elke dag klaarstaan om de leukste lessen te geven. Het is een fijne, kleine plek in onze grote school. Vmbo-tl is natuurlijk een theoretisch opleiding, maar je hebt ook de mogelijkheid om een aantal praktische vakken te volgen. Het beste van beide dus.

 

Havo

Op de havo zorgen we ervoor dat je als leerling optimaal voorbereid bent op de toekomst. Met een combinatie van theorie en praktijklessen doe je niet alleen kennis op, maar krijg je ook handige vaardigheden aangeleerd. Je krijgt alle ruimte om te ontdekken wie je bent en hoe jij jezelf wilt ontwikkelen. Vanaf het vierde jaar kies je zelf vakken die jou interesseren, waardoor het leren nog leuker wordt en je goed voorbereid bent op je vervolgopleiding.

Vwo+

We bieden verschillende vormen van vwo aan: vwo+, vwo op 5M en tweetalig vwo. Er is dus altijd iets dat bij jou past. In de bovenbouw zijn allerlei verschillende activiteiten waar je aan mee kunt doen om jezelf uit te dagen, bijvoorbeeld de debatclub, of de scholierencompetitie bij aardrijkskunde. Zo blijf je jezelf verrijken en uitdagen en kan school nooit saai worden.

Tweetalig havo en vwo

Op het tweetalig onderwijs bereiden we je voor om een echte wereldburger te worden. Met veel lessen in het Engels en reizen en uitwisselingen naar het buitenland ontdek je andere culturen en leer je een weg te vinden in de buitenwereld. Naast de gewone vakken volg je ook een aantal andere interessante vakken die bijdragen aan jouw persoonlijke ontwikkeling, zoals drama en personal development.

5M

Op 5M bieden we al 20 jaar innovatief onderwijs aan. Binnen 5M draait alles om eigenheid en vaardigheden. Je kunt als leerling veel eigen keuzes maken die ervoor zorgen dat wat je leert, je ook echt interesseert. Op 5M zitten leerlingen van verschillende niveaus met elkaar in de klas. Er is veel ruimte voor keuzewerktijd, projecten en coachuren.

Veelgestelde vragen

Hieronder vind je veel gestelde vragen over ons onderwijs:

De aanmeldingen voor schooljaar 2025-2026 zijn voorbij. Wil je een leerling aanmelden voor schooljaar 2025-2026? Neem contact op met onze administratie via 013-571 17 25.

 

Als er nieuws is wordt dat op verschillende manieren gedeeld met ouders of betrokkenen.

  • Nieuws wordt gepubliceerd als nieuwsbericht op de website.
  • Eens per maand komt een digitale nieuwsbrief met met nieuws en informatie voor ouders.
  • Nieuws vanuit teamleiders of coaches wordt ook via mail verzonden wanneer nodig.

We hebben inderdaad een grote school, maar doordat iedere afdeling in een eigen gebouw of een deel van een gebouw zit creëren we kleine ‘schooltjes’ binnen de school en hoef je maar af en toe naar een ander gebouw.

In principe is de coach van de leerling het eerste aanspreekpunt voor ouders/verzorgers. Ouders/verzorgers kunnen wel altijd via de mail (of via de coach) contact opnemen met bijvoorbeeld de teamleider, schoolleiding of directie. Maar neem altijd eerst contact op met de coach.

In gebouw A zit de bovenbouw van havo en vwo. In gebouw B zit 5M. In gebouw C zit het tweetalig onderwijs, de brugklassen (behalve 5M) en de onderbouw van havo en vwo. In gebouw D zitten klas 2, 3 en 4 van vmbo. De directie, schoolleiding, teamleiders, docenten en andere medewerkers van de school zitten verspreid over de gebouwen.