atheneum 5m

 

‘Leren’ gaat verder dan vakken volgen

Wil je meteen zien en ervaren wat je allemaal kunt met het geleerde? Lijkt het je mooi om samen met anderen aan projecten te werken – een beetje zoals je dat later ook zult gaan doen? Ben je sociaal vaardig, altijd in voor iets nieuws én ben je in staat jezelf aan het werk te zetten en houden?

 

Dan ben je misschien wel geschikt voor ‘5M Anders leren’. In dit deel van het Beatrix College werk je gedurende de eerste drie jaar van je middelbare school nauw samen met medeleerlingen en leraren aan jouw en elkaars scholing. Je krijgt alle lesstof die ‘gewone’ vwo-leerlingen ook krijgen. Het verschil is dat jij zelf bepaalt wanneer, op welke snelheid, in welke volgorde en ook hoe je de stof in de praktijk gaat toepassen. Want dát is misschien nog wel het meest bijzondere: op 5M zie je meteen wat je met al die boekenwijsheid aankunt. Waardoor je het écht begrijpt.

 

Als je denkt dat op deze manier school leuk is, heb je natuurlijk volledig gelijk. Maar pas op: er moet ondertussen wel gewoon gewerkt en geleerd worden. Daar ben jij zelf hoofdverantwoordelijk voor. Dat maakt 5M niet alleen leuker, maar vaak ook moeilijker.