5M 'Anders leren'
Een totaal andere leerervaring

 

Het Beatrix College heeft een uniek leerconcept dat ‘Met Minder Meesters Meer Meesterschap’ heet, kortweg: 5M ‘Anders leren’.

 

In het eerste leerjaar zitten de niveaus tl, havo en vwo samen in dezelfde klas. Wel werkt iedereen op een basisniveau dat aansluit op het advies van de basisschool. Gedurende het jaar leren we je beter kennen en kunnen we samen zien welk niveau het beste bij je past.  

 

Bij 5M leer je vakken die op de middelbare school thuis horen, zoals Nederlands, Engels, wiskunde en biologie. Kennis is natuurlijk belangrijk, maar net zo belangrijk vinden we wie je bent en hoe je je ontwikkelt. We helpen je de vaardigheden te ontwikkelen die je helpen bij het studeren: samenwerken, plannen, presenteren en reflecteren.

 

Je coach helpt je hierbij. In het rooster is ruimte om volgens je eigen planning te werken aan de opgegeven stof. Dit gebeurt tijdens zogenoemde keuzewerktijduren. Je moet dus zelfstandig kunnen werken.

 

Per schoolweek werk je vier uur aan een prestatie. Dat is een themagebonden onderzoek. Hierin komen veel vaardigheden samen: onderzoek doen, een werkstuk maken, communiceren en samenwerken.

 

Leraren begeleiden je en zien erop toe dat je uiteindelijk weet wat je moet weten. In het vierde jaar sluit je weer aan bij de reguliere afdeling en werk je toe naar je eindexamen.

 

Benieuwd of 5M bij jou past? Doe dan snel de zelfscan!

 

Kom jij de 5M challenge doen op de open dag? Onze leerlingen hebben onderstaand filmpje voor je gemaakt met de eerste aanwijzing.

We ontmoeten je graag op zaterdag 9 februari. Tot dan!