Ben je nieuwsgierig? Hou je van doen? Ben je ondernemend? Heb je zin om andere landen en culturen te ontdekken? En wil je ondertussen heel goed Engels leren? Denk dan eens aan tweetalig havo, kortweg ‘tt-havo’. Een uitdagende havo-opleiding met een heleboel extra’s.

Toelating

Basisschooladvies voor havo of havo/vwo én de instelling om vanaf dag één hard te werken en veel aandacht aan je Engels te besteden.

Talenknobbel

Je hoeft nog niet heel goed te zijn in Engels om aan tt-havo te kunnen beginnen. Je hebt wel taalgevoel (‘een talenknobbel’) nodig om de lessen goed te kunnen volgen, want het tempo van deze opleiding ligt hoog.

Engels

Meer dan de helft van de lessen volg je in het Engels. Onze ervaring met tweetalig onderwijs (tt-havo) is dat leerlingen het Engels heel snel oppikken. Ook de specifieke termen die horen bij een vak als biologie of wiskunde heb je snel onder de knie. De ene leerling maakt zelf een woordenlijstje met vaak voorkomende woorden en leert dat uit het hoofd. De ander pikt het op doordat die woorden vaak gebruikt worden.

Het is de bedoeling dat je ook buiten de lessen Engels spreekt met je docenten en medeleerlingen. Dompel jezelf zoveel mogelijk onder in het Engels!

Begrijp je iets niet? Zeg het dan gewoon. De docenten staan klaar om je te helpen. Als jullie er in het Engels even niet uitkomen, mag het ook best in het Nederlands. Zeker in het eerste jaar gebeurt dat nog wel eens.

Wat heb je eraan?

Met je tt-havodiploma kun je bijvoorbeeld:

  • Studeren aan elke Nederlandse of buitenlandse hogeschool of hbo-instelling;
  • Een internationale business school volgen;
  • Bij een internationaal bedrijf werken met collega’s en klanten uit verschillende buitenlanden;
  • Zelf een bedrijf beginnen en internationaal zakendoen;
  • Internationale projecten doen.

Bekijk de filosofie achter tweetalig onderwijs en meer info over tta. 

IN ÉÉN OF MEER VAKKEN EERDER EXAMEN DOEN  OF OP VWO-NIVEAU

Het Beatrix College maakt de opleiding steeds meer op maat voor elke individuele leerling. Leerlingen die dit kunnen en willen krijgen de gelegenheid om een jaar eerder eindexamen te doen in één of meer vakken. Je kunt ook in één of meer vakken examen doen op vwo-niveau.

Lees hier meer over wat Onderwijs op Maat voor jou kan betekenen.