tta

Tta (tweetalig atheneum) is een uitdagende middelbare schoolopleiding. Atheneum met een heleboel extra’s. Voel je je betrokken bij de wereld om je heen? Wil je altijd méér weten? Ontdek je graag andere landen en culturen? Wil je steengoed worden in Engels? En heb je zin om behalve aan de schoolvakken ook hard te werken aan je persoonlijke ontwikkeling? Dan is er een goede kans dat tta bij je past.

 

Link naar video Brugklas tweetalig havo of atheneum

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Toelating

Als toelatingseis geldt een vwo-advies en voldoende zelfkennis om te weten dat je dit écht wilt.

 

Bekijk hier de filosofie achter tweetalig onderwijs en meer info over tt-havo.

 

Talenknobbel
Je hoeft nog geen Engels te spreken om met tta te kunnen beginnen. Een echte talenknobbel is niet nodig, maar een beetje aanleg en gevoel voor Engels is wel handig.

 

Nour (1 tta, 2019) sprak bijvoorbeeld geen woord Engels toen ze met tta begon. “Ik ben in een jaar tijd van nul naar behoorlijk hoog gegaan.” Lees hier haar hele verhaal.

 

Engels
Meer dan de helft van de lessen volg je in het Engels. Onze ervaring met tweetalig onderwijs (tta) is dat leerlingen het Engels heel snel oppikken. Ook de specifieke termen die horen bij een vak als biologie of wiskunde heb je snel onder de knie. De ene leerling maakt zelf een woordenlijstje met vaak voorkomende woorden en leert dat uit het hoofd. De ander pikt het op doordat die woorden vaak gebruikt worden.

Het is de bedoeling dat je ook buiten de lessen Engels spreekt met je docenten en medeleerlingen. Dompel jezelf zoveel mogelijk onder in het Engels!

Begrijp je iets niet? Zeg het dan gewoon. De docenten staan klaar om je te helpen. Als jullie er in het Engels even niet uitkomen, mag het ook best in het Nederlands. Zeker in het eerste jaar komt dat best wel eens voor.

 

Optie: Talentum

Een bedrijf opzetten, onderzoek doen, een techniek of apparaat ontwikkelen… tijdens dit extra programma voor zeer begaafde leerlingen werk je aan een project van jouw keuze. Bekijk het programma en bespreek de mogelijkheden met je mentor.

 

eerder examen doen in één of meer vakken

Het Beatrix College maakt de opleiding steeds meer op maat voor elke individuele leerling. Leerlingen die dit kunnen en willen krijgen de gelegenheid om een jaar eerder eindexamen te doen in één of meer vakken.

 

Jeroen (6 tta, 2019) deed ook al in de vijfde eindexamen, in natuurkunde. In de tijd die hij in de zesde overhoudt omdat hij geen reguliere natuurkundelessen meer hoeft te volgen, bereidt hij zich met hulp van zijn docent voor op de TU Eindhoven. Lees hier zijn verhaal.

 

Lees hier meer over wat Onderwijs op Maat voor jou kan betekenen.

 

Link naar video Onderwijs op Maat

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Examens

• Cambridge Exam (First of Advanced), aan het eind van het derde leerjaar.

• International Baccalaureate Certificate Engels. Hier bereid je je op voor in leerjaar 4, 5 en 6.

• Nederlandstalig vwo-examen, regulier examen.

• Cambridge Global Perspectives-certificaat.

Deze papieren én het feit dat je ervaring hebt opgedaan met kritisch denken en academisch denken en schrijven vormen een perfect paspoort voor universiteiten en hogescholen in Nederland en daarbuiten.

 

VOORLICHTING TWEETALIG ONDERWIJS

 

Tweetalig Onderwijs, voorlichting voor leerlingen (groep 7 & 8) en hun ouders/verzorgers

 

Donderdag 27 januari, de avond start om 19.30 uur (online). Klik hier om in te schrijven.