tweetalig havo

Ben je nieuwsgierig? Hou je van doen? Ben je ondernemend? Heb je zin om andere landen en culturen te ontdekken? En wil je ondertussen heel goed Engels leren? Denk dan eens aan tweetalig havo, kortweg ‘tt-havo’. Een uitdagende havo-opleiding met een heleboel extra’s.

 

Link naar video Brugklas tweetalig havo of atheneum

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Toelating
Basisschooladvies voor havo of havo/vwo én de instelling om vanaf dag één hard te werken en veel aandacht aan je Engels te besteden.

 

Talenknobbel
Je hoeft nog niet heel goed te zijn in Engels om aan tt-havo te kunnen beginnen. Je hebt wel taalgevoel (‘een talenknobbel’) nodig om de lessen goed te kunnen volgen, want het tempo van deze opleiding ligt hoog.

 

Engels
Meer dan de helft van de lessen volg je in het Engels. Onze ervaring met tweetalig onderwijs (tt-havo) is dat leerlingen het Engels heel snel oppikken. Ook de specifieke termen die horen bij een vak als biologie of wiskunde heb je snel onder de knie. De ene leerling maakt zelf een woordenlijstje met vaak voorkomende woorden en leert dat uit het hoofd. De ander pikt het op doordat die woorden vaak gebruikt worden.

 

Het is de bedoeling dat je ook buiten de lessen Engels spreekt met je docenten en medeleerlingen. Dompel jezelf zoveel mogelijk onder in het Engels!

 

Begrijp je iets niet? Zeg het dan gewoon. De docenten staan klaar om je te helpen. Als jullie er in het Engels even niet uitkomen, mag het ook best in het Nederlands. Zeker in het eerste jaar gebeurt dat nog wel eens.

 

Wat heb je eraan?

Met je tt-havodiploma kun je bijvoorbeeld:

  • Studeren aan elke Nederlandse of buitenlandse hogeschool of hbo-instelling;
  • Een internationale business school volgen;
  • Bij een internationaal bedrijf werken met collega’s en klanten uit verschillende buitenlanden;
  • Zelf een bedrijf beginnen en internationaal zakendoen;
  • Internationale projecten doen.

Bekijk de filosofie achter tweetalig onderwijs en meer info over tta.

 

IN ÉÉN OF MEER VAKKEN eerder examen doen  of op vwo-niveau

Het Beatrix College maakt de opleiding steeds meer op maat voor elke individuele leerling. Leerlingen die dit kunnen en willen krijgen de gelegenheid om een jaar eerder eindexamen te doen in één of meer vakken. Je kunt ook in één of meer vakken examen doen op vwo-niveau.

 

Lees hier meer over wat Onderwijs op Maat voor jou kan betekenen.

 

Link naar video Onderwijs op Maat

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

VOORLICHTING TWEETALIG ONDERWIJS

 

Tweetalig Onderwijs, voorlichting voor leerlingen (groep 7 & 8) en hun ouders/verzorgers

 

Donderdag 27 januari, de avond start om 19.30 uur (online). Klik hier om in te schrijven.