atheneum+

Toelating
Basisschooladvies VWO.

 

Brugklas Atheneum +
Er is een aparte brugklas voor atheneum+. Bij atheneum+ vind je bijzondere vakken die je een brede kijk op de wereld geven. LEF (levensbeschouwing/burgerschap, ethiek en filosofie), wetenschap & techniek, PR en communicatie en Talentum laten je vanuit een heel eigen invalshoek nadenken over de maatschappij.

 

Link naar video atheneum plus

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het vwo voor wie het vwo niet genoeg is
Bij atheneum+ ga je al direct het eerste jaar de diepte in. Het is dan ook alleen weggelegd voor leerlingen met vwo-advies én de bereidheid zich nu en in de komende jaren extra in te spannen voor hun opleiding. Vanaf de brugklas is het volle kracht vooruit.

 

Talentum
Je volgt in atheneum+ altijd het Talentum-programma. Na leerjaar 1 kun je hier in de hogere klassen mee doorgaan.

 

eerder examen doen in één of meer vakken

Het Beatrix College maakt de opleiding steeds meer op maat voor elke individuele leerling. Leerlingen die dit kunnen en willen, krijgen bijvoorbeeld de gelegenheid om een jaar eerder eindexamen te doen in één of meer vakken.
Lees hier meer over wat Onderwijs op Maat voor jou kan betekenen.

 

Link naar video Onderwijs op Maat

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Examen en daarna
Atheneum+ sluit je af met het reguliere eindexamen van het atheneum. Ben je geslaagd? Na het atheneum en atheneum+ kun je doorstromen naar het wo (wetenschappelijk onderwijs) of het hbo (hoger beroepsonderwijs).