Virtueel de wereld over

Leerlingen van de vierde klas van het tweetalig atheneum zijn een project begonnen over 'Kunstmatige Intelligentie', in goed Engels Artificial Intelligence geheten. En dat Engels zullen de leerlingen nodig hebben: ze werken samen met een middelbare school in Silicon Valley, California, USA.

 

Het leek als je snel keek wel of er een deur openging naar een naastgelegen lokaal. Alleen was dit lokaal zo'n 9.000 kilometer verderop, de deur een smartboard en liep de klok er negen uur achter. Hier zette de avondschemering al in, daar was het acht uur in de ochtend.

 

Na een introductie door professor Herman de Regt van Tilburg University, vorige week vrijdag (zie poster), volgden de leerlingen van de German International School Silicon Valley en die van het Beatrix College een gezamenlijke les. Aansluitend gingen de klas in deelgroepjes uiteen: drie Amerikaanse en drie Tilburgse leerlingen kropen groepsgewijs achter computers om via Skype en WhatsApp hun groepsopdrachten uit te werken.

 

India

Bij één groepje werd dat extra spannend. Een Beatrix-uitwisselingsleerling uit India moest nog aan het gesprek geknoopt worden. Daar draaiden de leerlingen hun hand niet voor om. Een beetje experimenteren en verbinden later was er een gesprek opgezet met drie leerlingen in Californië, twee in Tilburg en één in India.

 

Over vier weken houden alle groepjes een eigen gezamenlijke presentatie. Zonder dat wie dan ook de halve wereld over hoeft te vliegen.

 

Alsof het niets is...

 


Terug