Leerlingen ontdekken fout in Belastingplan 2019

Leerlingen ontdekken fout in Belastingplan 2019

Taart van Financiën voor 5 vwo-klas

 

Leerlingen van een 5 vwo-klas van het Beatrix College werden dinsdag ‘overvallen’ door het Ministerie van Financiën. Dat liet een taart bezorgen omdat de leerlingen een fout in het Belastingplan 2019 ontdekten. Bij het ministerie vonden ze dat de leerlingen daarmee wel een taart verdienden.

 

 

Lees snel verder!


Het leek economiedocent Gert van Vliet een leuk idee om écht lesmateriaal te gebruiken. Dus downloadde hij het Belastingplan 2019 en besloot enkele tariefvoorbeelden te laten narekenen. “Het bleek dat onze uitkomsten niet overeenkwamen met die uit het schema. Nóg eens berekend, en nóg eens – het klopte echt niet.”

 

De leerlingen drongen erop aan dat contact werd opgenomen met het ministerie van Financiën. “Zó’n fout kon natuurlijk niet blijven staan”, gniffelt Van Vliet. Er werd op de website van het ministerie een contactformulier ingevuld. En toen? “Toen helemaal niks. Afgelopen woensdag vond de klas dat ik nog eens contact moest opnemen.” Er werd staande de les gebeld met het algemene informatienummer van de Rijksoverheid. Ze kregen nul op het rekest.

 

Verrassing
Inmiddels waren ze op het ministerie namelijk al bezig de klas te verrassen. Stiekem was contact gelegd met decaan Brigitte Meijer. Zij regelde, samen met het ministerie, dat op het juiste moment de taart in het juiste lokaal werd afgeleverd: tussen 09.00 en 10.30 uur in lokaal D206.

 

Van Vliet hoopt dat er, naast de taart, nog een excursie op het ministerie van Financiën geregeld kan worden. “Mensen denken misschien dat het daar een saaie bedoening is, mijn leerlingen weten na vandaag wel beter.”

 

"Op de taart bleek een QR-code te staan met een bericht van de staatssecretaris"

Terug