Texel en Ieper 5 atheneum

Leerlingen van 5 atheneum zijn vorige week naar Texel en Ieper geweest. Bekijk foto's en lees over hun activiteiten door op LEES VERDER onder aan dit bericht te klikken!


Texel

Leerlingen van 5 atheneum zijn vorige week naar Texel geweest. Ze hebben daar o.a. de Slufter bezocht (een prachtig getijdengebied aan de Noordzee) en hebben een bezoek gebracht aan Ecomare met als hoogtepunt de zeehonden en bruinvissen. Verder zijn ze bijvoorbeeld ook naar een schapenboerderij geweest om zowel economische als biologische vragen te stellen. Er werd gekampeerd bij camping ‘de Krim’ waar alles door de leerlingen zelf geregeld en verzorgd werd. Deze leuke en bijzondere reis was niet alleen educatief op het gebied van kennis maar ook zeker op het vlak van sociale vaardigheden.

 

  

 

Ieper

Voor het 6e jaar hebben de 5 Atheneum leerlingen de zogenaamde Ieper-reis ondernomen. Een meerdaagse schoolexcursie waarbij verschillende vakken aan bod komen zoals Geschiedenis, Aardrijkskunde, Engels, Tekenen en Frans. Het programma bestond voornamelijk uit het bezoeken van kunst musea, een groot aantal WO1-bezienswaardigheden in Ieper en Noord-West Frankrijk, een tweetal oude mijnbouw complexen en het maken van een wandeling langs de krijtrotsen van de Cap Blanc Nez (zuidelijk van Calais) met aandacht voor de geologie. De leerlingen hebben de reis als zeer interessant en aangenaam ervaren.

 

   
 

   

Terug