Beatrix plaatst zich voor Nederlands schoolsport-kampioenschap

Schoolteam korfbal plaatst zich voor het Nederlands schoolsportkampioenschap

 

Op woensdag 4 april jl. hebben twee teams van het Beatrix College deelgenomen aan het Olympic Moves korfbaltoernooi in Eindhoven. Olympic Moves is de grootste schoolsportcompetitie van Nederland. Via een regionaal toernooi kunnen teams zich plaatsen voor de Olympic Moves The School Final (8 juni 2018). Tijdens deze finale komen de winnaars van de regionale toernooien bij elkaar op topsportcomplex Papendal om te strijden voor het Nederlandse schoolsportkampioenschap.

 

Het Beatrix College werd vertegenwoordigd in de competitie voor schoolteams (alle leerjaren) en de competitie voor leerjaar 3&4. 

 

Team leerjaar 3-4, bestaande uit: Tessa Aben, Lisa Kentie, Tessa Fiechter, Sanne Horbeek, Esmee van Nieuwburg, Anne van Erven, Sofie Magielse en Geert Beukema, speelde in een poule met 6 tegenstanders. Hoewel zij prima spel op de mat legde, wisten zij helaas maar één wedstrijd in winst om te zetten.

 

Het schoolteam, bestaande uit: Marloes Beukema, Marleen de Jonge, Isa Koobs, Pam Peeters, Lisa van den Dries, Marleen van Tilborg, Jerôme Dorgelo en Sander van den Bemt, speelde een dubbele competitie in een poule van 3 teams. Nadat de eerste wedstrijd met 11-10 werd gewonnen, waren zij volledig opgewarmd om vervolgens alle wedstrijden over hun tegenstanders heen te walsen. Dankzij deze mooie prestatie mogen zij het Beatrix College gaan vertegenwoordigen op vrijdag 8 juni tijdens de Olympic Moves School Final op Papendal.

 

Grote complimenten aan alle spelers en speelsters voor de manier waarop zij het Beatrix College vertegenwoordig hebben tijdens deze leuke en sportieve dag!

 

Wouter de Groot


Terug