Beatrix College wint wéér debat-wedstrijd!

De grote beker is terug! En hoe!

Goud en zilver voor het Beatrix!


Vorige week vrijdag hebben de twee debatteams fantastisch gepresteerd op het Groot Tilburgs Scholierendebat. We stonden tegenover elkaar in de finale!

Met succes is de wisselbeker verdedigd. En hoe! De overwinning kon de school niet meer ontgaan, omdat beide teams in de finale tegenover elkaar stonden. Dat was een ongelooflijke ervaring.

 

De organisatie van het debattoernooi ligt in handen van Tilburg DebatStad en TDV Cicero. Het Koning Willem II College, het Odylphuslyceum, Theresialyceum, ROC Welzijn en het Beatrix College deden mee aan de vierde editie van dit toernooi.

 

Met deze overwinning sloot het debatteam Veritas Omnia Vincit een succesvol debatjaar af. In januari waren we de beste debutant op het NK Debatteren voor scholieren en behaalden we de achtste plaats.

De leerlingen debatteerden over de nationale identiteit, het nepnieuws, het referendum en de voetbalcompetitie.

 

Ik ben een super trotse coach van Sydney Benitez Chamman, Lotte van der Net, Daan Robben, Dagmar Smagge, Matthijs Brangers, Jay La Fontaine, Pim van Kuijk, Sam Baggen, Nick van Summeren en Ward Veltman. Speciaal dank aan Dorus Keijzer.


Trudy Sas


Terug