Nieuw: traject voor tl + havo in 6 of 5 jaar

Op het Beatrix College kun je nu ook al je vmbo-tl plus havodiploma halen in zes jaar. Nieuw is dat er in het schooljaar 2020/2021 een speciaal traject voor komt. En dat het daarmee straks ook in vijf jaar moet kunnen.

 

Soepele overstap

Het Beatrix College is een zogenoemde kansenschool. Dat betekent dat leerlingen met een tl of tl/havoadvies in een gecombineerde t/h-brugklas komen om zo de kans te krijgen alsnog de havo te kunnen gaan doen. Wil je naar de havo? Dan kan dat – tenzij de school écht denkt dat dit niet bij je past. Het nieuwe traject is speciaal voor leerlingen die graag een havodiploma willen halen maar bij wie vmbo tl in eerste instantie beter past. Het traject bereidt je goed voor op een soepele overstap naar de havo. Bijvoorbeeld door te zorgen dat je in genoeg vakken examen doet (acht) en de juiste vakken (in ieder geval geschiedenis of natuurkunde) in je pakket hebt.

 

Het traject is interessant voor leerlingen die na de zomer in groep 7 of 8 beginnen. Als zij zich straks aanmelden bij het Beatrix kunnen ze meteen met het traject starten. Leerlingen die na de zomer, dus al in 2019, in de t/h-brugklas starten kunnen in overleg met de school ook aan het traject deelnemen. Ook voor leerlingen die volgend jaar naar 2tl gaan zijn er mogelijkheden – vraag ernaar!

 

Dankzij Onderwijs op Maat in 5 jaar
Enkele leerlingen deden dit jaar al eerder examen in een bepaald vak. Dat gaan we de komende jaren voor steeds meer leerlingen mogelijk maken. Dat lukt wanneer we het onderwijs steeds meer op maat maken. Zo kun je leren in je eigen tempo en op de manier die bij je past. Het is met Onderwijs op Maat straks voor doorpakkers mogelijk in 5 jaar hun tl-diploma én havodiploma te halen.

 


Terug