Nieuw: je tl-diploma halen bij 5M

Start je na de zomervakantie met de theoretische leerweg (tl) bij 5M ‘Anders Leren’? Of ben je net overgegaan naar het tweede of derde leerjaar? Dan hoef je na de derde niet meer over te stappen naar regulier tl. Je kunt gewoon je diploma halen bij 5M. Met je vertrouwde klas, docenten en de 5M-methode.

 

Het is al lang een wens van de leerlingen, ouders/verzorgers én docenten om de hele opleiding in 5M te kunnen doen. “We starten met tl”, zegt Kick van Tulder, directeur vmbo-tl/5M ‘Anders Leren’. Het liefst zouden hij en zijn collega’s ook meteen de hele havo en het vwo in 5M mogelijk maken, “maar daar komt nogal wat bij kijken. Eén stap tegelijk.”
De voorbereidingen om het vierde jaar tl binnen 5M op poten te zetten zijn in volle gang. “We bekijken wat onze leerlingen nog nodig hebben om hun examen te kunnen halen. Daar stemmen we de thema’s en projecten en de inzet van de docenten op af.”

 

Mag wel, moet niet
Vanaf het schooljaar 2020/2021 is het zo ver. Kies je voor 5M tl en blijkt ergens onderweg dat examen doen binnen 5M toch niet helemaal bij je past? Dan kun je nog steeds overstappen naar de reguliere opleiding tl. “We bekijken nu ook al elke periode of 5M de beste plek is voor een leerling. Dat bespreken we samen met de leerling en de ouders/verzorgers”, zegt Van Tulder. “Is de overstap naar regulier tl beter voor iemand? Of wil een leerling zelf liever naar regulier? Dan blijft dat natuurlijk kunnen.”

 


Terug