UPDATE!! Voorlichtingsavonden ouders/verzorgers groep 7/8

Voorlichtingsavonden ouders/verzorgers groep 7 en 8:

 

Update 11 januari 2022!!

 

Naast de voorlichtingsavonden zijn er ook meeloopmiddagen https://www.beatrixcollege.nl/kom-kennismaken/meeloopmiddagen/ Deze zijn momenteel voor ouders niet toegankelijk. Verder is er nog de Open Dag, op 19 februari a.s. (fysiek of online).

Mocht u – wellicht vanwege corona – niet in de gelegenheid zijn om aan de voorlichtingsavonden en/of de Open Dag deel te nemen èn behoefte hebben aan nadere kennismaking met onze school, laat ons dit dan s.v.p. – bijvoorbeeld via info@beatrix-college.nl -  weten. Wij gaan dan samen met u op zoek naar een alternatief.

 

Update 11 januari 2022!!

 

Alle voorlichtingsavonden vinden online plaats en zijn interactief, er is dus een mogelijkheid tot het stellen van vragen. De avonden zullen maximaal een uur duren en zullen er iets anders uitzien dan in eerste instantie is gecommuniceerd i.v.m. de huidige coronamaatregelen.

 

- dinsdag 25 januari 2022 - Algemeen

vmbo-tl, havo, atheneum, atheneum+, tweetalig havo, tweetalig atheneum en 5M 'Anders Leren'.

De avond start om 19.15 uur. Klik hier om in te schrijven.

 

- woensdag 26 januari 2022 - 5M 'Anders Leren'

5M 'Anders Leren'. Kom kennismaken met de afdeling 5M in de praktijk. Leerlingen vertellen over wat het is, wat we bij 5M doen en wat 5M ‘Anders Leren’ maakt.
Tijdens deze avond maakt u kennis met een aantal docenten, leerlingen, oud – leerlingen en hun ouders en neemt u een kijkje in de afdeling. Klik hier om in te schrijven.

De avond start om 19.00 uur.

 

- donderdag 27 januari 2022 - Tweetalig onderwijs

tweetalig havo, tweetalig atheneum. Voorlichtingsavond ouders èn leerlingen. 

De avond start om 19.30 uur. Klik hier om in te schrijven.

 

- woensdag 9 februari 2022 - 5M 'Anders Leren'

5M 'Anders Leren'. Kom kennismaken met de afdeling 5M in de praktijk. Leerlingen vertellen over wat het is, wat we bij 5M doen en wat 5M ‘Anders Leren’ maakt.
Tijdens deze avond maakt u kennis met een aantal docenten, leerlingen, oud – leerlingen en hun ouders en neemt u een kijkje in de afdeling. Klik hier om in te schrijven.

De avond start om 19.00 uur.

 

 

Noteer deze data alvast in uw agenda!

x
Inschrijving Open Dag 19 februari 2022 geopend!!

Heel erg leuk dat je naar onze open dag wilt komen!

Of we jou en een van je ouders of verzorgers ook echt op school mogen ontvangen om verder met onze school kennis te maken weten we helaas nog niet zeker. Dit hangt af van de op dat moment geldende Corona maatregelen. Je kunt je via deze link wel alvast aanmelden. Als de open dag niet bij ons op school kan plaats vinden ontvangen jullie hierover van ons een email en zorgen we voor een digitaal alternatief.

 

Wat we wel al zeker weten is dat:

  • De open dag alleen voor leerlingen uit groep 8 is.
  • Per leerling er 1 ouder of verzorger mee mag komen naar de open dag op school.
  • Je vooraf moet aanmelden via de link.

 

Na het aanmelden ontvang je binnen 24 uur een email met de bevestiging van je aanmelding. Deze  bevestiging neem je ook mee op 19 februari.

 

Hopelijk tot ziens op 19 februari a.s !!

x
Inschrijving meewerkochtenden en meeloopmiddagen geopend!

De inschrijving voor onze meewerkochtenden en meeloopmiddagen is nu opengesteld. Wil jij een kijkje nemen binnen onze school en alvast sfeer proeven, zodat je straks een weloverwogen keuze kunt gaan maken?

 

Klik dan hier en schrijf je snel in!

 

Dit jaar is er ook weer een apart gedeelte voor ouders, zodat ook zij kunnen ervaren wat we hier doen en hoe het er hier van binnen uitziet. Laat bij de inschrijving weten dat je erbij bent!

x
IB, TTO certificaat en Cambridge uitreiking

Vrijdag 16 juli was een feestelijke dag voor het Tweetalig Atheneum. Eerst was er de uitreiking van het junior TTO certificaat voor de leerlingen van 4TTA en vervolgens kwamen de TTA leerlingen die in 2020 hun examen hebben gedaan aan de beurt om hun Cambridge Global Perspectives certificaat, het senior TTO certificaat en het IB Engels certificaat op te halen. Het IB Engels is een examen op een hoog wetenschappelijk niveau dat aangeboden wordt aan leerlingen die het tweetalig onderwijs hebben gevolgd. Alle TTA leerlingen van 2020 zijn geslaagd voor dit examen en Inge van der Staak heeft zelfs de hoogst mogelijke score behaald, iets wat zelden voorkomt. Wij feliciteren alle leerlingen met het behalen van de mooie resultaten.

 

Ook van de volgende groep leerlingen waarvan hun Cambridge GP en IB examens in mei 2021 afgenomen zijn, is 99% geslaagd.

x
Mooie resultaten examenkandidaten

Slagingspercentages schooljaar 2020-2021 bekend

 

Het schooljaar zit er weer op en dus zijn ook de slagingspercentages van het schooljaar 2020-2021 bekend. We zijn blij en trots om te kunnen melden dat 95,5% van onze examenkandidaten dit jaar geslaagd is.

Leerlingen hadden dit schooljaar de mogelijkheid om een herkansing te doen in het door de coronamaatregelen toegevoegde derde tijdvak. Hierna hebben we nog twee kandidaten mogen verblijden met het goede nieuws dat zij hun diploma hadden behaald.

We zijn hartstikke trots op al onze leerlingen die in deze periode hun eindexamen hebben gedaan!

 

Resultaten

Hieronder ziet u de resultaten per stroming:
 

 

Aantal kandidaten

Aantal geslaagden

Percentage geslaagden

Atheneum regulier

64

60

93,8%

Atheneum TTA

61

58

95,1%

Havo

208

196

94,2%

Vmbo-tl

181

177

97,8%

Totaal

514

491

95,5%

 

x
ik wil meer zien