TechLAB feestelijk geopend!!

Afgelopen vrijdag was het zover en werd ons TechLAB op een feestelijke manier geopend door wethouder Oscar Dusschooten.

 

In samenwerking met het bedrijfsleven ontwikkelde het Beatrix College in Tilburg het techLAB. In de ruimten van het techLAB kunnen leerlingen, van vmbo-tl tot atheneum+ en bijgestaan door leerlingen vanuit het beroeps- en universiteitsonderwijs, experimenteren met allerhande vormen van techniek, van robotica en 3D tot augmented reality en het maken van vlogs. “Technologie dringt diep door in het leven van alledag”, zegt rector Wilma van Noort. “Daarom vonden we dat iedereen die dat wil op onze school met allerlei soorten van techniek in aanraking moet kunnen komen.”

 

De ruimten van het techLAB in het Beatrix College bieden ruimte aan een keur aan beeld- en geluidsapparatuur, computers, lasersnijders en 3D-printers, programmeerbare robots en wat dies meer zij. “Wat je hoofd kan bedenken, kan hier voor een groot deel óf echt gemaakt worden óf levensecht gemodelleerd”, weet Van Noort. “We zijn alle ondernemers die ons hielpen met het opzetten van dit techLAB heel dankbaar voor hun bijdrage. Zo kunnen we ons onderwijs nu en in de toekomst aan laten sluiten bij wat in de praktijk gebeurt.”

 

Bekijk hier ons TikTok filmpje van de opening: 

 

https://vm.tiktok.com/ZML4nJFvH/

 

LEES VERDER >
x
Bestel nu je schoolboeken voor het nieuwe jaar!

Vanaf nu is het mogelijk je schoolboeken te bestellen voor het nieuwe schooljaar. Je hebt ze indien je vòòr 24 juli a.s. bestelt, zeker op tijd in huis.

 

Klik hier om direct te bestellen of kijk hier eerst het instructiefilmpje van Van Dijk voor het bestelproces en hier voor het leverproces.

 

Ook kun je voor verdere uitleg de bestelbrief downloaden:

 

x
ik wil meer zien