5TTA in Jablanica, Bosniƫ

In het kader van de internationale stage in 5TTA verblijven deze week 22 leerlingen van het Tweetalig Atheneum in Bosnië. Tijdens deze stage knappen zij een basisschool op. De school heeft zelf geen financiële mogelijkheden om dit te realiseren. TTA Teamleider Jackie de Waal: “Onze leerlingen willen met dit project iets doen voor de kinderen in Bosnië.” De Stichting 'Out of Area' organiseert het project.

 

Vanuit Jablanica laat Megen Verberne, leerlinge van 5tta, weten dat ze hard aan het werk zijn. “Het is zwaar werk om alle muren te stucen, zo merken we wel. Met vereende krachten hebben we tijdens het witten van de muren weer wat verloren tijd weten in te halen.”

 

Megen en haar medeleerlingen hebben tussen de bedrijven door de gelegenheid de omgeving te verkennen. In deze regio heerste in de jaren negentig een burgeroorlog. Zowel het landschap als de samenleving draagt daar nog sporen van. Al is er ook goede WiFi in de stad, zo laat ze weten.

 

Onderdeel van het lesprogramma van het Tweetalig Atheneum is om een aantal buitenlandse reizen te maken. “We willen onze leerlingen graag een brede blik op de internationale samenleving bieden”, zegt Jackie de Waal.

 

 

x
TTA Awards uitgereikt

Twee keer per jaar reiken de docenten van het Tweetalig Atheneum de TTA Awards uit voor 'Best Pronunciation' en 'Consistently Speaking English'. Dinsdag 26 juni was het weer zover.

 

TTA-teamleider Jackie de Waal: "Op het Tweetalig Atheneum vinden we het belangrijk dat leerlingen zo veel en consequent mogelijk Engels spreken én dat ze dat met een goede uitspraak doen. Om dat te stimuleren reiken we de Awards uit voor zowel 'consequent Engels spreken' als 'beste uitspraak'." Hoe gaat dat in zijn werk? "Het is natuurlijk een beetje arbitrair maar we doen het wel zo eerlijk mogelijk. Een week of zes voor de uitreiking van de Awards stellen we, in het diepste geheim, een shortlist op. Die leerlingen volgen we in de weken daarna met extra belangstelling om te horen of ze veel en goed Engels spreken. En nee", lacht ze, "over de uitslag daarvan kan natuurlijk niet gecorrespondeerd worden."

 

Deze keer viel de eer te beurt aan (van links naar rechts) Jesse van Malsen (1TTA, Consistently Speaking English), Puck Donders (1TTA, Best Pronunciation), Thomas van Ooyen (3TTA, CSE), Marjolein van Gouw (3TTA, BP), Evie de Wijs (2TTA, CSE) en Miriam van den Berge (2TTA, BP).

 

De TTA-Awardswinnaars

x
Nieuwe brugklassers melden zich

Het Beatrix College heette op donderdagmiddag 21 juni alvast alle nieuwe brugklassers welkom.

 

Waar kom je terecht? Met wie zit je in de klas? Waar zit alles en iedereen? En wie wordt je mentor? Dat soort vragen werd beantwoord bij de introductiemiddag voor nieuwe brugklassers. De komende jaren gaan ze hier veel tijd doorbrengen dus reden genoeg om hen een goede start te bezorgen.

 

Leshuisdirecteur Tom Heijnen, de brugklasteamleiders en de schoolfotograaf deden vandaag alvast hun best, evenals natuurlijk de docenten die de leerlingen mee door het gebouw namen. Na de zomervakantie gaan alle leerlingen en medewerkers van de school uitgebreider kennis met elkaar maken. We wensen iedereen ontzettend veel succes!

 

In de rij voor de schoolfotograaf.Anne van der Wouw

x
Texel en Ieper 5 atheneum

Leerlingen van 5 atheneum zijn vorige week naar Texel en Ieper geweest. Bekijk foto's en lees over hun activiteiten door op LEES VERDER onder aan dit bericht te klikken!

LEES VERDER >
x
Kerstactie klassen 1T/H groot succes!

De brugklassen van 1T/H hebben dit jaar de kerstactie voor een goed doel gehouden dat heel dichtbij staat. Onze leerling Jens heeft 'hemiparese' en krijgt ondersteuning van Onderwijscentrum Leijpark. Om het speelterrein van OC Leijpark te verfraaien haalden de brugklassers van 1T/H daarom geld op. Dit was een groot succes, met ruim 1647 euro!

 

Lees hier meer >>

x
KWT Werkstukken

KWT Werkstukken


Dit zijn werkstukken van leerlingen die gemaakt zijn tijdens de zogenoemde 'Keuze Werk Tijd'-uren van 2 havo.

 

In acht weken hebben leerlingen een foto van hun favoriete acteur/ actrice, zanger/ zangeres of familie lid/ huisdier getransformeerd tot een heus pop art-schilderij. Leerlingen werken er met veel plezier aan en nemen na twee maanden een heus kunstwerk mee naar huis.

 

 

LEES VERDER >
x
Hoera, we hebben een nieuwe website

Nieuwe website


Het Beatrix College onthult, met een beetje trots, de nieuwe website. Opgefrist, met échte leerlingen en medewerkers - grasduin er eens in rond, als je wilt.

x
ik wil meer zien