tweetalig havo

Ben je nieuwsgierig? Hou je van doen? Ben je ondernemend? Heb je zin om andere landen en culturen te ontdekken? En wil je ondertussen heel goed Engels leren? Denk dan eens aan tweetalig havo, kortweg ‘tt-havo’. Een uitdagende havo-opleiding met een heleboel extra’s.

 

Toelating
Basisschooladvies voor havo of havo/vwo én de instelling om vanaf dag één hard te werken en veel aandacht aan je Engels te besteden.

 

Talenknobbel
Je hoeft nog niet heel goed te zijn in Engels om aan tt-havo te kunnen beginnen. Je hebt wel taalgevoel (‘een talenknobbel’) nodig om de lessen goed te kunnen volgen, want het tempo van deze opleiding ligt hoog.

 

Engels
Ongeveer de helft van alle lessen volg je in het Engels. Onze ervaring met tweetalig atheneum (tta) is dat leerlingen het Engels heel snel oppikken. Ook de specifieke termen die horen bij een vak als biologie of wiskunde heb je snel onder de knie. De ene leerling maakt zelf een woordenlijstje met vaak voorkomende woorden en leert dat uit het hoofd. De ander pikt het op doordat die woorden vaak gebruikt worden.

 

Het is de bedoeling dat je ook buiten de lessen Engels spreekt met je docenten en medeleerlingen. Dompel jezelf zoveel mogelijk onder in het Engels!

 

Begrijp je iets niet? Zeg het dan gewoon. De docenten staan klaar om je te helpen. Als jullie er in het Engels even niet uitkomen, mag het ook best in het Nederlands. Zeker in het eerste jaar gebeurt dat nog wel eens.

 

Wat heb je eraan?

Met je tt-havodiploma kun je bijvoorbeeld:

  • Studeren aan elke Nederlandse of buitenlandse hogeschool of hbo-instelling;
  • Een internationale business school volgen;
  • Bij een internationaal bedrijf werken met collega’s en klanten uit verschillende buitenlanden;
  • Zelf een bedrijf beginnen en internationaal zakendoen;
  • Internationale projecten doen.

 

Bekijk hier de info over de kosten en filosofie achter tweetalig onderwijs.