Home
Nieuws archief
Schrijversdag 2017
Zoeken Tags 
Groot Beatrix Dictee
Zoeken Tags 

Jubileumeditie Groot Beatrix Dictee: een ode aan de liefde

Dinsdag 15 november werd voor de tiende keer het Groot Beatrix Dictee gehouden. Deze keer een dictee rondom de liefde én in dichtvorm, gemaakt door Susette Schipperen. Een hartenkreet met nogal wat lastige struikelblokken. Bij uitzondering werd het dictee ook ’s avonds gemaakt door leerlingen van klas 1 en 2 samen met een familielid. Lees verder

Studiebegeleiding Spectrum Brabant

Het Beatrix College werkt samen met Spectrum Brabant, een professioneel huiswerkinstituut met verschillende locaties in Brabant. Lees verder 

            

                      


De Beatrix Media Groep presenteert; wat is BMO eigenlijk?     

Kick off BMO 2016
Zoeken Tags 

Pit nr 2 is uit!

Pit geeft ouders van leerlingen van het Beatrix College een inkijkje in de school. Het magazine komt twee keer per jaar – begin april en november – uit.

In het tweede nummer staan een aantal artikelen die gaan over onderwerpen die heel specifiek zijn voor onze school. Zo zoomen we in op Talentum, op de rol van onze docent-lectoren in de bovenbouw en op het project ‘Lean’ in 3 vmbo-tl. Stuk voor stuk programma’s en projecten die uniek zijn voor het Beatrix College en waarmee we proberen nog verder te komen met onze huidige en toekomstige leerlingen. Ze passen ook goed bij een van onze drie kernwaarden: bevlogenheid. We willen voortdurend zoeken naar hoe ons onderwijs mooier en beter kan. Deze projecten laten zien hoe we dat doen. Klik hier om naar Pit nr 2 te gaan.

Inschrijving auditie Trixtheater

Speel je een muziekinstrument en zie jij jezelf als solist of in een band op het podium willen staan? 

Op 6 en 7 april 2017 vinden de voorstellingen van het Trixtheater plaats. De audities vinden plaats op dinsdagmiddag 24 januari. 
lees verder..

Examenconcert muziek 4 tl en 5 havo

De eindexamenkandidaten van het vak muziek zullen zich op woensdagavond 22 februari presenteren tijdens een concert in aula B. Dit concert is een vast onderdeel van hun eindexamen programma.

Leerlingen uit 4TL en 5HAVO verzorgen solo of in groepsverband diverse optredens en het repertoire bestaat grotendeels uit zelf gearrangeerde muziekstukken.

De avond begint om 19.30 en de toegang is gratis. Graag zien wij jullie op 22 februari in aula A.

Tot dan!


Hein van Berkel en Hetty Jansen

Wanneer:   woensdag 22 februari 2017

Waar:         Aula B

Aanvang:   19.30 uur

Overlijdensbericht


Op 21 november bereikte ons het verschrikkelijke bericht dat een van onze leerlingen uit 3TTA, Victor Overman op 20 november is overleden. Vanzelfsprekend is dit een grote schok voor ouders, zijn broers en familie en vrienden. Ook voor de school is dit een grote klap. Wij wensen ouders, broers en overige familie en vrienden van Victor heel veel sterkte toe.

Schoolleiding Beatrix CollegeOverlijdensbericht

Op woensdagavond 30 november bereikte ons het verschrikkelijke bericht dat Lynn van Hellemond is overleden. Onze eerste gedachten gaan uit naar haar gezin, familie en vrienden. Wij wensen hen alle sterkte en kracht. Ook op school heeft Lynns overlijden een diepe impact. Wij zijn intens bedroefd dat we Lynn moeten gaan missen en kunnen dat maar moeilijk bevatten.

Schoolleiding Beatrix College

Uitslag verkiezing MRO

Beste ouders en verzorgers,  
De afgelopen periode heeft u gestemd op de kandidaten van de MR - oudergeleding van het Beatrix College. Wij kunnen u nu laten weten dat, op basis van het aantal stemmen, de volgende kandidaat gekozen is: Ruben van Mook Hij gaat u, samen met Gerard Arink, Hans van Hemert  en Richard Veltman, vertegenwoordigen in de MR. Hierbij bedanken we alle andere kandidaten voor de genomen moeite en belangstelling. 

Groot Beatrix Dictee

Dit schooljaar gaat voor de tiende keer het Groot Beatrix Dictee van start. Dit jubileum dient natuurlijk gevierd te worden. Daarom heeft het GBD-team besloten er deze keer een heel speciale editie van te maken. 

Wat gaat er gebeuren?

Het dictee wordt bij uitzondering gegeven op dinsdagAVOND 15 november a.s. en niet alleen voor de leerlingen van klas 1, maar ook die van klas 2 SAMEN met één van de ouders. In aula B gaan in totaal honderd duo’s het dictee maken, uiteraard zo goed mogelijk. Mochten er toch fouten worden gemaakt, dan betaalt elk koppel €0,20 per fout tot een maximum van €8,00.

Dat geld gaat naar een speciaal doel, dat het GBD-team voor deze jubileumeditie heeft uitgezocht. Een vertegenwoordiger van Contour de Twern zal er die avond iets over komen vertellen. Uiteraard zijn er weer prijzen te verdienen. We hebben een speciaal optreden, de vakgroep Nederlands zal ruim vertegenwoordigd zijn en er zijn hapjes en drankjes.

Kortom, een avond die niet gemist mag worden! De uitnodigingen zijn inmiddels de deur uit! 

Mooie opbrengst Duchenne Heroes 2016

In december 2015 hebben de leerlingen die toen in 2 havo en 2 atheneum zaten zich ingezet voor de ziekte van Duchenne.

De vader van Jeroen Smulders (3 havo) en Robert Ellebroek kwamen samen naar school om de leerlingen te vertellen over de ziekte van Duchenne en de fietstocht “Duchenne Heroes”. Dat was de aftrap van onze sponsor schaatsactie. Wij zijn blij dat we een bijdrage hebben kunnen leveren en trots op het team van Jeroen. Onderstaand bericht ontvingen wij dit weekend van

De vader van Jeroen (Eric Smulders) en Robert (lid van team Jeroen).

 

Beste leerlingen,

 

Gisteren was de finish van de mountainbiketocht Duchenne Heroes 2016! De vier mannen van het team BE4Jeroen leverden een geweldige prestatie. Zij volbrachten de loodzware en ook heel mooie 700 kilometers door Duitsland, Luxemburg, België en Nederland zonder al te veel problemen. Dat deden zij samen met 400 fietsers voor het goede Duchenne doel. Het was een geweldige week met sportieve prestaties en emotionele verhalen. Met de vereende krachten is zo een record sponsorbedrag van bijna 1,4 miljoen euro geworven. Het team BE4Jeroen leverde haar bijdrage van 17.771,36 euro, waarvan een belangrijk deel door toedoen van de kinderen van het Beatrixcollege! Wij zijn trots op het bereikte resultaat en ook jullie daar nogmaals dankbaar voor. Wij weten zeker dat het zal helpen in de strijd tegen Jeroens ziekte.

Via de website www.duchenneheroes.nl vind je filmpjes van alle 7 dagen van de mountainbiketocht. Ook een verwijzing naar facebook. Gisteren heeft Hart van Nederland ook een tv-reportage verzorgd. Deze is via de website www.hartvannederland.nl nog terug te zien. Bijgevoegd nog een foto van Jeroen te midden van zijn team.

 

Met hartelijke groet,

 

Eric en Robert


Ouders bedanken tweede klassers 

De tweede klassers hebben geld ingezameld voor onderzoek naar de ziekte van Duchenne. Lees hier de bedankbrief 

Studiebegeleiding door Spectrum

Heeft uw kind behoefte aan extra ondersteuning bij de studie?

Het Beatrix College werkt samen met Spectrum Brabant, een huiswerkinstituut met verschillende locaties in Brabant. Spectrum Brabant biedt dagelijks huiswerkbegeleiding aan in vaste lokalen. Doordat Spectrum een social enterprise is, is zij in staat de tarieven lager te houden dan reguliere instituten. Voor de lagere inkomens wordt bovendien gewerkt met tarieven naar draagkracht.

Indien u denkt dat uw zoon of dochter hier baat bij zal hebben, kunt u zich aanmelden bij Spectrum Brabant voor een vast aantal middagen per week.

In een intakegesprek met ouders wordt als eerste de hulpvraag geformuleerd. Tijdens de observatieperiode die hierop volgt, wordt op basis van de hulpvraag, de observaties en de input van de leerling een persoonlijk plan van aanpak opgesteld  door de begeleider.

Het primaire doel van de begeleiding is dat uw zoon of dochter vaardigheden leert om het huiswerk zelfstandig aan te pakken. Hierbij ligt de eerste focus vaak op de planvaardigheden.

Door begeleiding op maat aan te bieden, krijgt uw zoon of dochter niet alleen een kennisboost, maar ook meer vertrouwen in de eigen mogelijkheden!

Meer informatie, voorwaarden en mogelijkheid tot aanmelden vindt u op de website van Spectrum Brabant.